åh, jag hade skrivit ett jättelångt inlägg här... sen råkade jag stänga ner hela internet utan att spara :(

Väääldigt kortfattat: Jag har hittat min klubb, min kurs och kursledare :D Rallylydnaden ikväll var över all förväntan, verkligen! Jag är sååååååååååååååå himla glad att jag äntligen hittat rätt :)
Picture
 
Picture
Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev... I eftermiddags var jag och Evald i kristianstad och promenerade i stan (och jag lånade lite böcker på biblioteket.) Det gick väldigt bra. Han kunde slappna av ordentligt när det inte hände något och när vi satt i bilen en stund så somnade han. När vi kom hem cyklade vi en sväng till flygfältet. Där släppte jag Evald lös och busade så han fick springa av sig ordentligt.. Efter det tränade jag lydnad på en perfekt gräsplätt jag hittade :P Tränade b.l.a platsliggning, inkallning, stanna-stå, fritt följ och lite trix som han redan kan (snurr, rulla runt och "sitt fint") Det gick också bra.. fast det mesta kunde varit bättre faktiskt.. hans fokus var inte det bästa och mot slutet stressade han upp sig så att jag fick avbryta i vissa moment. 

Ska bli spännande att se hur han beter sig på tisdag då Rallylydnadskursen börjar.. Jag är lite orolig för att det inte ska funka alls, vilket skulle vara jättetråkigt och ett stort bakslag. Ska försöka att inte tänka på det.

Sen har jag en jäkla beslutsångest ang. hundarna som hänger efter mig....vill inte ta upp det här just nu, men kanske skriver om det senare..

Kram från
Linda och Evald
 
Picture
Picture
Picture
 
Picture
Picture
 
Idag har jag varit i Brösarp och tittat på EM-finalerna i fårvallning :) det var verkligen fantastiskt att se alla hundar, får och förare. Nu är jag, om möjligt,  ännu mer taggad på att verkligen börja satsa på vallning. Inte med Evald ju, men nu har jag hittat "min" gren inom hunderiet känns det som. Jag har läst alla böcker/artiklar jag kommit över inom ämnet och tittat så mycket jag kunnat på vallning i verkligheten. 

När vi kom hem stack jag direkt ut i skogen och la ett viltspår till Evald. Det gick över min förväntan men inte helt bra. Att det inte gick helt felfritt var nog för att jag inte låtit spåret ligga tillräckligt länge (det är ju sååååååå tråkigt att vänta) blandat med för lite motivation... det låg bara 25-30 minuter typ. Och dessutom hade jag inget blod. Det var ett väldigt enkelt & rakt spår på ca 30 m. Först spårade han jättebra med nosen i marken hela tiden, ca 2 meter från klöven lyfte han nosen och hittade inte spåret riktigt, han sprang till och med över klöven en gång utan att han "hittade" den. Tillslut hittade han tillbaks till spåret och tog klöven med lite uppmuntrande ord (den är ju lite läskig fast ganska god :P) hihi. Efter det repeterade vi bara några trix på gräsmattan här hemma, vilket gick väldigt bra :) 

Får se om vi ger oss ut på en cykeltur ikväll. Isåfall ska jag inte låta Evald dra, utan bara springa lös bredvid. Jag skulle vilja ha en cykelkärra som han kunde åka i då jag vill cykla längre rundor än han orkar.. Vet en jättefin 3timmars runda jag hade velat cykla. Då hade det varit perfekt om han kunde åka en stund då jag märker att han är trött.

Imorgon jobbar jag 7-15...hade behövt vara ledig en dag extra känner jag... men jag ska inte klaga ^^
Har slarvat bort min kamerasladd så bilder kommer när jag får tillgång till den andra datorn med minneskortläsare.

Hoppas att  ni mår bra :)
kramisar
 
Picture
 
Jag har precis kommit hem från en väldigt bekväm cykeltur (trots duggregn och "orkanvindar") med Evald.. Köpte en sprillans ny cykel idag som är heeeeeeeelt underbar! haha :D Man behöver inte trampa som en galning för att komma fram så det passar mig utmärkt. 

Evald blev ordentligt trött, och det är jag också, fast det beror nog mer på att det var en jäkligt stressig dag på jobbet eftersom vi inte var hela personalstyrkan :P Fick förresten ett par efterlängtade rådjursklövar från en kollega, så i helgen blir det viltspårsträning :) Hoppas kunna slänga in ett lydnadspass också mellan viltspår, cykling, kräftskiva, EM i fårvallning .... det är mycket på G...

Jag har fått ännu mer jobb också p.g.a en sjukskrivning... så nu jobbar jag även fram till mitt höstvikariat börjar. Känns bra att veta att man har en "säker" inkomst men samtidigt är det ju roligare att vara hemma och träna hund, mysa och spendera flera timmar i skogen... Jag jobbar inte så hög % , så många dagar slutar jag vid 2-3 vilket är väldigt skönt :) Sen trivs jag jättebra på detta jobbet och då går tiden fortare.  Nu ska jag sluta babbla.

Måste förresten påpeka att det nya fodret (Acana) verkar funka bra hittills. Evalds mage är nog inte särskillt känslig när det gäller foderbyte för han bajsar/beter sig precis som vanligt. Har ätit det nya fodret i 2 dagar nu... första två gångerna blandade jag lite med det gamla fodret. 

Ha det fint!
Linda & Evald
 
Picture
 
Träningen och livet med Evald flyter på som vanligt.. Momentet "ruta" ( = sätta nosen mot en kon på  5-10 m avstånd på kommando ) går utmärkt...han lärde sig det på en dag. men jag kom på att egentligen kanske jag lärt in fel eftersom han i det färdiga momentet ska vara i mitten av rutan. jaja, skitsamma, jag ska ju ändå inte tävla honom högre än klass 1. Om jag någonsin vågar mig ut på en tävling med honom... hehe.

Vi (jag) har faktiskt varit lite lat och inte tränat eller gjort något speciellt på några dagar nu. Mest för att jag jobbat långa 7-17 dagar nu i helgen. Det har fått bli korta pass inomhus. Har förresten påbörjat och kommit en bra bit på min "utmaning" backa i fotposition. Gjorde helt enkelt som så att jag tränade fritt följ mot en vägg och la in backen... han fattade att det var backa man skulle så jag fångade det spontana backandet och på den vägen är det... :)

Innan ikväll var vi ute och cyklade en runda, det var alldeles lagom varmt och uppfriskande :) Evald fick dra en kortare sträcka, men jag ville inte låta honom gå på för hårt eftersom vi inte hållt igång på ett tag. Beställde förresten ett nytt hundfoder från foderbilen idag (för första gången), av märket Acana. Jag tyckte att det fodret verkade jättebra & nästan i samma klass som svindyra Orijen. Ska testa att helt utesluta majs (och egentligen allt spannmål) för att testa om han möjligtvis kan bli mindre stressad av det. Är dock rädd att han kommer lägga på sig extrakilon om jag inte tar ett ordentligt tag i fysträningen.. Har någon som läser nån erfarenhet/kommentar om Acana-fodret? 
Just nu äter han Royal Canin för kastrerade hundar.
Kramisar från oss
Picture
 
Igår fick jag besked på att jag fått jobbet i höst och även schemat.
Det ser väldigt bra ut :D

Det är så himla tråkigt väder idag :/ regnregnregnregn…… Det får nog bli lite inomhusträning. Fast ikväll har jag övertalat mamma att vi ska på rallylydnadstävling i Tollarp. Då åker regnkläderna på! Jag borde förresten köpa ordentliga regnkläder som faktiskt håller regnet utanför skinnet..

Nu ska jag sätta igång med dagens träning. planen ser ut såhär:
Klicka nostarget på kon. (änsålänge har jag bara lärt in nostarget i handflata.) Öva på att sända från längre och längre håll beroende på hur snabbt han fattar. Detta för att underlätta  sändandet till ruta om vi skulle få för oss att träna det nån dag :P  Sen tänkte jag fortsätta öva på snabba lägganden utan ögonkontakt också. Fårväl se hur det går… Evald är inte riktigt bekväm i att jag kommenderar saker utan att ta ögonkontakt först.