Känns som att det är dags för en uppdatering.... Rallylydnadskursen funkar jättebra :) Jag måste ha 110% koll på Evald hela tiden för att alltid "vara före honom" så att säga & hålla koll så att vi inte (enligt evald) hamnar för nära någon annan hund. Han verkar tycka att det är väldigt kul på kursen iallafall och han sköter sig utmärkt!  Har även tagit några cykelturer under veckan som gått och sen har han fått bära sin klövjeväska på promenader ca 2-3 gånger i veckan. 

Jag har jobbat mycket denna veckan så det har inte funnits någon riktig ork för att åka iväg och träna lydnad faktiskt. Har mest suttit inomhus och tränat lite på att greppa om en apportbock...det går sådääääääär, men det ska nog bli helt OK så småningom.  Har även tränat på stanna och backa. 

Nä, nu blev jag distraherad. Får skriva mer någon annan dag :)
Picture
 
Picture
Motivationen är väl inte på topp kan jag säga. Eller egentligen är det väl inte motivationen det är fel på... Jag vill så himla mycket men det känns som att allt går emot mig just nu. Ni vet när planer man sett fram emot skiter sig och helt plötsligt har man ingen aning om vad som händer längre. 

Nu kommer det inte bli så att jag pluggar i höst och då måste jag kanske ändra på planer inom hunderiet jag haft som sträcker sig äääännnnuuuu längre fram. Det här med att plugga är väl inget att stressa över egentligen, men samtidigt hade det varit skönt att få det gjort innan jag råkar fasta i något bekvämt mönster. Samtidigt känns det skönt att jobba lite som jag vill, spara pengar och satsa ordentligt på att få körkortet fixat. Resten kommer nog ordna sig tror jag... (fattar inte hur jag har kunnat bli så himla positiv helt plötsligt?!) Jaja. 

Det känns som att det är på tiden att försöka starta upp Evald i agilityn igen, är så jäkla taggad nu när han blivit så "cool" eller vad man ska säga. Det hade varit roligt att se hur han klarade en så pass fartfylld aktivitet nu. Innan har det ju inte riktigt funkat eftersom han stressat upp sig så himla mycket. Tänker gå en agilitykurs till våren iallafall och se vart det leder :) 

Idag har jag och Evald varit på långpromenad/miljöträning. Gick jättebra! Inga utfall mot bilar eller hundar (beror nog mest på att jag var snabb med godiset,, men ändå. hehe) Sedan har jag delat upp och klickat lite lydnadsmoment i köket. Försökte mig på ett ligg-stå, sitt-stå och det gick faktiskt över förväntan. Det kommer nog gå snabbt för honom att förstå själva ordet. Vi tränade lite annat trams också som jag inte behöver tråka ut er med. 

Imorgon jobbar jag 7-17 :( Och detsamma gäller hela helgen... tur att de andra i familjen är hemma på helgerna. Hoppas att det blir dåligt väder så jag slipper lida när jag tittar ut genom fönstret på jobbet :P  

Nuuuuu ska jag varva ner och förhoppningsvis sova snart. 
Kram från Linda & Evald.
 
Har varit och promenerat i Orebacken ikväll. Fick skott-träning på  köpet, (finns en skjutbana i närheten.) Inga som helst problem, men tyvärr fick hundarna vara kopplade nästan hela tiden för att inte riskera något....
Picture

9/13/2011

0 Comments

 
Picture
 
Jag blev så himla besviken innan idag. Hade sökt en djurvårdsutbildning i Dingle och verkligen sett fram emot nästa år.. Kravet var att hemkommunen skulle betala kurskostnaden. Självklart fick jag avslag....  Kommunen vill inte betala utbildningen eftersom jag är undersköterska i grunden... Så himla taskigt! 


Har även en annan hundutbildning på G, men där gäller samma sak... kommunen betalar kurskostnaden och det kommer dom ju knappast gå med på. Kan inte riktigt förstå varför min tidigare utbildning ska sätta stopp för att jag vill komma vidare och utbilda mig inom något annat :( Jaja..Ville bara skriva av mig lite. Känns som att jag är förevigt fången att jobba inom vården ^^


Rallylydnadskursen ikväll gick superbra! Evald var helt examplarisk :D Jag är så himla stolt över att han faktiskt kan funka på kurs... sooooommmmmmm vi har tränat och tränat och tränat. Han var "lagom" under hela kursen. 100 % fokus och inte ett enda försök till utfall mot någon annan hund. 

Nu ligger Evald utslagen på golvet  

Beställde en klövjeväska innan idag! Har tänkt göra det jättelänge men tyckt att det har varit så jäkla dyrt... Men nu när jag fick avslag på utbildningen så blev jag sur och beställde en.. haha. 

Ha det fint ni som läser :) 
 
Har tränat lydnad med både Evald och Luna idag. Tog inga bilder från kalaset igår, men det var väldigt trevligt och Evald skötte sig perfekt :)

Tillbaks till idag då- Först gick jag, sara, evald och luna en av slingorna på hässleholmsgården. När vi kom fram var där oväntat både en stor loppmarknad och tax-utställning. Vi gick den korta slingan och sedan stannade vi och tittade på alla "söta" taxar i ringen :) väldigt bra miljöträning för Luna speciellt.. Hon kommer inte ut i andra miljöer så ofta. Jag har tränat lydnad med Evald under hela dagen känns det som, fast utspritt på korta pass. Tränade även ett längre pass som vi filmade lite ifrån. Lydnaden gick sådär.. tror det blev lite för mycket träning på en och samma dag för Evald och för mycket störningar dessutom. Han blev ganska okoncentrarad och omotiverad. Nu i efterhand tänker jag att jag skulle belönat med lek eller riktigt gott godis (eller tagit bort störningar som t.ex. Luna som var jobbig, mamma som tvättade bilen, pappa som lunkade runt på gården..) Funderar nästan på att börja om helt från början med Evald och shejpa in enkla saker som sitt och ligg så att han verkligen förstår  betydelsen av de exakta orden. Hittade dock en bra pinne att öva lite apport med, det gick superbra.

Luna var faktiskt duktig. Innan har hon varit så jäääkla seg och tråkig i allt hon gör (typiskt utställnings-Golden?) men idag fick vi till några riktigt snabba lägganden. Hennes fotposition är riktigt bra och nära och hon lyssnade bra. Att jag börjat träna henne med klickern har stor betydelse tror jag, såklart ;) Gjorde lite kontaktövningar också eftersom hon är ganska passiv i träningen och söker inte gärna ögonkontakt... Lite förstörd av "traditionell lydnadsträning" är hon nog allt... hehe!  Det ska vi nog kunna bota.

Nu ska jag äta! :D Resten av kvällen blir förhoppningsvis lugn. På fredag börjar mitt höstvikariat på jobbet. Det ska bli ganska skönt ändå... fast tråkigt att inte ha lika mycket tid till hundträning och utflykter. Jag kommer inte jobba så himla mycket ändå, om jag tänker efter.. Vissa veckor är det bara 2-3 dagar :)
Picture
 
Idag har varit en riktig tråkdag... har faktiskt inte gjort något alls, men  snart ska vi på kalas hos farmor och farfar :) Då får Evald förhoppningsvis träffa mina kusiners söta vovve!

Jag ska försöka ta några bilder som jag kan visa här sen.
/ Linda & Evald
Picture

:')

9/8/2011

1 Comment

 
Picture
 
Picture
Picture
undrar om han vet att han är allt, i hela min värld.  ♥
 
Vill så himla gärna till Sofiero i helgen, men ingen vill följa med eller skjutsa och jag har inget körkort :(  ahhhhhhhhhhh. Varför kan jag inte bara ta tag i körkortsplugget? Blir så trött  på mig själv -__-