sådäääär nu har jag fixat en ny blogg (eftersom jag inte kan lägga in fler bilder här..) som ska kopplas till denna hemsida :) nya adressen är: 

http://valldes.bloggplatsen.se/
 
alltså idag är nog världens slappaste dag. gick upp vid 07.30 men har inte fått nåt vettigt gjort. har kollat på olika utbildningar och hängt på hemnet.se och hittat mitt drömhus. evald har legat parkerad i mitt knä och fisit riktiga stinkbomber hela dagen -_- hehe. nuuuuu ska jag ta upp en klöve från frysen, sen blir det nog någon timme i skogen med hundarna skulle jag tro! :) har fått lite mer jobbtider från jobbet de närmsta veckorna, känns skönt för nu börjar sparkontot minska. det känns förresten så himla skönt att ha pratat med en syo och fått lite klarhet i vad som gäller. har redan sökt 2 kurser och till hösten -12 börjar jag förhoppningsvis "på riktigt" med de kurser jag lääänge velat läsa :) synd att jag inte sökte innan (inför höst-11)

ikväll är det frreeedagssssmyyyyyssssss 
hoppas att ni får en fin kväll. 
 
Hejsan!
jag var ute och spårade med Luna och Evald idag. Luna fick ett viltspår som hon tog 100% klockrent (!!!!) nosen i marken hela tiden och vinklarna satt perfa. jag är helt överlycklig. en så glad hund som hon var när hon fick bära hem klöven har jag inte sett på läääänge vill jag lova :D det är verkligen hennes grej med viltspår (sen är hon ju en golden retreiver också....) vanliga godis/människospår är inte ens hälften så roligt även om hon älskar att spåra ALLT. nej, det var verkligen kul att se :) 

Evalds spår behöver vi inte prata så mycket om.... det var inte många rätt idag faktiskt ;) men vad gör det... han tycker inte att det är speciellt kul att spåra, så jag ska försöka satsa på spår med Luna istället, kanske till och med ut och tävla...(?) känns som att jag har gett upp lite med Evald i både tävlingslydnad och spår... tråkigt, men jag tänker försöka satsa allt på rallylydnaden nu som faktiskt är den enda grenen där jag kan se glädjen hos honom. att leta upp mig när jag har gömt mig i skogen tycker han också är jättekul :) inte direkt avancerat, men jag måste verkligen försöka få upp hans självförtroende. får hoppas att agilitykursen till våren också ger resultat på självförtoende-biten och inte leder till ännu mer stress.  

innan idag cyklade jag en liten runda med Evald.. han var "nere" kändes det som, inte lika pigg som han brukar.. jag får hålla lite extra koll på honom de kommande dagarna. han visade inga synliga tecken på ont iaf. han hade kanske bara en dålig dag. 

jag var i stan och promenerade/strosade runt med honom i ca 1 ½ timme igår... så länge bilarna var på lagom avstånd (typ osynliga) så gick det jättebra, han var väldigt cool och inte ett dugg stressad. värre är det att närma sig trafiken, tyvärr :/ tränade lite lydnad i djupadalsparken, men det gick inte alls... väldigt stressigt och okoncentrerat, så jag gav upp nästan direkt. 

imorgon är jag hemma själv hela dagen ( =omöjligt att komma ifrån gården eftersom jag inte har körkort.. ) tänkte lägga spår till Luna igen och kanske cykla en längre runda med Evald om han känns okej. skulle vilja skriva ut rally-skyltarna och öva lite mer... vi tränar ju aldrig på att gå hela banor nu när kursen är slut. men om jag ska anmäla till tävlingen i januari så får vi nog börja träna nu ... hehe. 

nu ska jag sluta babbla. ha det bra!
puss och kram

 
Evald gick ett klockrent spår innan idag med ett högt tempo, jag kände t.o.m. att jag hade en hund och inte en hamster i linan framför mig :) vet inte riktigt vad som hände men han tog vinklarna bättre än spårgalna-golden-Luna. wow! hehe. det börjar nog hända saker i hans lilla hjärna. han hade dock svårare för att hitta korvbitarna som jag petat in ganska högt upp i barken på några träd på väg hem från det "riktiga" spåret i skogen...

utbildningen på djursjukhuset ikväll var intressant. en hel del av grejerna som togs upp är sådant jag redan kan och gör praktiskt här hemma på Evald, men alltid nyttigt att testa på andras hundar och få lite nya tips. jag hade nog kunnat ta med evald ikväll för han hade inte varit den enda hunden som hade haft svårt att slappna av i den nya lokalen. meeennnnnnnn som vanligt är det lätt att vara efterklok. måste nog börja våga lita mer på Evald och utsätta honom för svåra miljöer även om det inte känns helt 100. som ikväll t.ex.... det hade inte gjort något om han varit lite stimmig, visst hade allt blivit svårare eftersom det ändå krävs en avslappnad hund, men då hade vi väl fått sitta i ett hörn och bara titta istället... det är ju inte hela världen. jag måste få in det i huvudet också. 

imorgon planerar jag fysträning för Evald! tänkte testa att gå en nybörjarklass-bana i rallylydnad också för att se vilka moment det behövs slipas lite extra på inför (förhoppningsvis!) kommande tävlingsdebut i februari. 

nä, nu har klockan blivit alldeles för mycket..... ska ju upp tidigt imorgon för mitt SYO-möte,, då måste man vara skärpt. ska förresten inom körskolan och göra sista teori-pärmen också var det tänkt. godnatt :* 

Hej!

11/7/2011

1 Comment

 
 jag har precis varit ute och lagt 2 olika spår till Evald och Luna.  igår var jag och kollade på lydnadstävlingen jag skulle anmält mig till, men som jag fegade ur i sista stund. jag kan säga som såhär att jag borde verkligen anmält mig... vi hade nog haft en väldigt stor chans till en bra placering :) Evald var hur cool som helst och han kändes så himla trygg att ha med sig. han gjorde ett mindre utfall (=skällde) mot en schäfer som gick väldigt nära och psykade honom med blicken när jag stod och pratade med några gamla klubbkompisar. så det förlät jag honom för ganska snabbt.  det var väldigt många hundar och förare i rörelse och många gick väldigt nära så jag är så himla glad att det gick så bra som det gjorde! :D ett litet, men för oss ganska stort framsteg. 
jag lääääängtar till den dagen då jag vågar mig ut på en tävling och vi får ett okej resultat. 

 
jag kan inte lägga in fler bilder här i bloggen eftersom jag använt upp allt utrymme man får här på "gratis-weebly". har startat en blogg som jag ska försöka koppla till hemsidan där jag kommer fortsätta blogga om vår träning och lägga upp bilder. lite tråkigt att bara läsa en massa text.... jag är verkligen sämst på bloggdesign så just nu ser den förjäklig ut, men jag kommer nog snart lägga in en länk så att ni som läser kan fortsätta följa oss i den andra bloggen :) har ni tips om någon som kan fixa en design gratis eller billigt så får ni gärna skriva en liten kommentar!

ikväll ska jag på en föreläsning på djursjukhuset. det ska bli väldigt intressant :) på tisdag ska jag träffa en SYO och förhoppningsvis få lite klarhet i några (miljoner) frågor jag funderar på när det gäller utbildningar jag är intresserad av och csn och allt annat jag inte förstår mig på i plugg-världen  -__- 

ha det bra ni som läser! :)
kram//Linda